Тити Папазов: Отборът е Левски, говорим с много компании и вярвам, че ще има резултат


Тити Папазов: Отборът е Левски, говорим с много компании и вярвам, че ще има резултат(сн: FIBA)
14-09-2021 21:45 | Мария Мицова

Старши треньорът на Левски Константин Папазов призна, че договорът с Лукойл вече е изтекъл и засега отборът вече не носи името на този спонсор.

 

След двубоя с Прометей в Шампионската лига, загубен от изцяло българския състав на "сините", Папазов сподели: 


"Няма нищо нереално, ние знаем класата на съперника. С много настроение и емоция бе това в първата част, но не бе обективно. Може би съперникът ни се стресна там. За нас най-важно е в движение да направим отбор, закъсняхме по обективни причини, но се надявам до края на месеца да успеем да привлечем нови играчи. Ще имаме проблеми, ако не подсилим състава особено при отсъствието на Христо Захариев. Прекършиха ни с една тежка серия. Мечтахме си, надявах се поне нещо да можем да хитруваме до края, но това е.

 

Факт е, договорът с Лукойл изтече, много вероятно е да не бъде подновен. Отборът е Левски. На този етап още нямаме потвърждение, говорили сме с много компании и вярвам, че сме на прав път. Аз съм отговорен човек и докато нямам 100% сигурност в бюджета, няма как да подписваме договори с чужденци. Докато от българите има разбиране, изчакване, при чужденците е бизнес и не може да се рискува подписването на скъпи такива. Но съм оптимист, вярвам, че ще има резултат. Ние винаги сме държали добрите български играчи да са при нас. Изключителна коректност, морал, от тяхна страна.

 

За Левски е най-важно да съхрани тези състезатели и да направи отбор, който да има амбиции, отговарящи на името на Левски. Не съм се предал. Не би било нормално в София да няма баскетбол.

 

Минимум 2-ма чужденци ни трябват. С отсъствието на Захариев, което ще е сигурно 5-6 месеца, и трима. А ако искаме да доминираме, петима. Засега съм треньор, когато всичко се подреди, тогава ще мислим и за това.

 

Аз съм позитивен, вярващ човек. Сигурно ще дойде момент, в който няма да може да се оцелее, но аз съм устроен да съм такъв. Знам, че е за доброто на всички, благодаря на момчетата за високия морал. Помощник треньорът на Прометей например взима почти колкото нашия целия отбор. Ние няма да се предадем. Вярвам, че ще успеем."

 

Тити Папазов уточни, че той е председател на клуба, като Тодор Стойков е бил представител на Лукойл при "сините" в последните години и завърши: "Аз вътрешно, докато разполагам с такива български играчи, с такъв морал и поведение, няма да се откажа. Тяхното поведение ни дава време, а заради тях аз вярвам, че нещата ще се случат. Водим много разговори, благодаря и на тези, които отказаха. Имам усещане от водените разговори, може би трябва да съберем повече компании като спонсор, а не тежестта да пада върху един. Вярвам, че ще намерим верния път. Лично за себе си съм поставил края на месеца като срок."

 

 

- Подкрепете ни и като се абонирате за канала ни в YouTube


 

Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

Следвайте BGbasket.com в Instagram

Последни новини
В Гърция: Везенков пред нов договор с Олимпиакос
Силен дебют за Минчев в драматична загуба за ОШЕ Лайънс
Олимпиакос е четвъртфиналист за Купата след нов силен мач на Везенков
Черноморец загуби от ПАОК в Солун
Славия и Берое Стара Загора ще играят контрола
Янко Янков: Не можем да твърдим за състезатели на 19-20 години, че са малки
Категорична победа за Хебър на старта на новия сезон в ББЛ А група
Бойко Миленков: Минчев остави трайна следа, което задължава всеки негов наследник да дава максимума
Балкан посрещна и турското крило
Черноморец вече в завършен състав, остава с четирима чужденци