Георги Глушков: Доволен съм, че оцениха проекта ББЛ А група


Георги Глушков: Доволен съм, че оцениха проекта ББЛ А група(сн. LAP.bg, архив)
22-01-2021 15:03 | Мария Маринова

Президентът на Българската федерация по баскетбол Георги Глушков изрази задоволството си, че проектът ББЛ А група бе оценен още в началния му етап на развитие. Вторият ешелон в България вече има свой генерален спонсор – голяма българска букмейкърска компания, а пред BGbasket.com Глушков, който в неделя ще бъде отличен с най-високото държавно отличие в областта на спорта „Венец на победителя“, сподели и впечатленията си от развитието на лигата.

 

- Как се стигна до намирането на генерален спонсор за ББЛ А група?

 

- Ние работим отдавна с тях. Предложихме им проект, който те оцениха достойно. Аз съм доволен от договора, защото ние даваме нещо, което те оценяват, в случая - това първенство. Не мога да кажа каква е сумата, защото е конфиденциално, но не ме радва толкова това, че получихме или ще получим пари, а че беше оценен проектът, който се опитваме да развием и неговата перспектива. Затова договорът е за две години и половина.

 

- Какво е мнението Ви за развитието на лигата, може ли да определите проекта като успешен на този етап?

 

- Всички знаем, че в началото не е толкова лесно. Всяко такова начинание изисква много усилия. Смятам обаче, че след първата година ще стане по-лесно и ще свикнат хората. Така си мисля и така би трябва да бъде, защото по този начин са започвали другите лиги. Имам поглед върху такива първенства. Хубавото е, че има доста отбори и голяма съпричастност. Преди бяхме останали само с шест клуба. Хората искат да играят, сега имат поле за изява и абсолютно всичко.  Имаме и медиен партньор за предаването, мачовете се излъчват и чрез системата Keemotion. Има и още неща, върху които трябва да работим и да ги направим по-достъпни за по-младите хора. Проектът върви, тази година ще се доразвие и догодина се надявам да придобие тази форма, в която ни се иска да го виждаме. Радвам се, че имаме и спонсор, който го оцени в този вид, въпреки че той все още не е такъв, какъвто искаме. Това ни дава надежда, че имаме подкрепа. Те ни подадоха ръка отново, за което сме им благодарни.

 

- За какво основно ще бъдат използвани тези пари?

 

- Парите ще се използват само за подобряване на продукта във всичките му аспекти – административни, медийни, съдийско и секретарско обслужване, да се играе и в по-хубави зали. Ще даваме много мачове, ще има коментари. Няма да се използват за заплати на федерацията, дебело подчертавам.

 

- Има ли интерес от спонсори към баскетбола у нас и в тази криза колко трудно се намират рекламодатели?

 

- Няма как да е лесно. Ние искаме да има рекламодатели и нашата идея е те да оценят продукта на базата на това, че ние даваме нещо. Това е важно, защото ни показва, че вървим в правилната посока. Така ми се иска да бъде. Никак не е лесно за спонсорите, защото ситуацията е тежка, не само в България. Много се радвам, че точно в такъв момент те ни подкрепиха за проект, който навлиза във финална фаза. Аз лично съм ентусиазиран на фона на последните години. Дано да бъде заразяващ този ефект. Мачовете имат отразяване, а ние искахме за един такъв проект да има видимост.

 

- Споменахте продукта. Какво мислите за качеството на първенствата у нас изобщо, не само на ББЛ?

 

- Продуктът баскетбол трябва да се подобрява в целия си аспект, като започнем от подрастващите. Има много малки детайли, които са важни. В Националната баскетболна лига колко години имаше само разправии и скандали. Ние бяхме намерили спонсори, но те се отказаха. Ние си го правим така, докато не разбрахме, че трябва да бъдем по-позитивни. Всеки аспект трябва да се подобрява. Иначе кризата си е криза, тя такава за всички.

 

- Подкрепете ни и като се абонирате за канала ни в YouTube


 

Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

Следвайте BGbasket.com в Instagram

Последни новини
ДАС наложи глоби на седем клуба след три заседания
Купата при мъжете ще е в Панагюрище
Хебър се справи с Енигма Фойерверк, седма победа за ЦСКА
Станимир Маринов поднови тренировки с Балкан
Отличен 6 за България от ФИБА
Отиде си Красимир Драгоев
ФИБА: Ако Костадинов се развива правилно, може да бъде основна част от бъдещето на България
Левски Лукойл привлече гард, играл в Берое
Янис спечели сблъсъка със Зайън, осем поред за Бруклин
Отличен Везенков и Олимпиакос наваксаха 25 точки срещу ЦСКА, но изпуснаха победата