Ръководството на Черно море Тича: Има вариант да напуснем първенството


Ръководството на Черно море Тича: Има вариант да напуснем първенството(сн. arenavarna.com)
06-12-2019 15:44 | arenavarna.com

Финансовото състояние на Черно море Тича не е никак добро. Това обяви ръководството на клуба на пресконференция, на която присъстваха президентът д-р Георги Ганчев, изпълнителният директор Саша Топчов, старши треньорът Галин Стоянов-Патрика и помощникът му Кирил Петров.

 

Д-р Ганчев разкри, че има уверение на кмета на Варна Иван Портних, че през следващата седмица ще съдейства в намирането на средства за клуба. Ако до края на декември обаче мъжкият отбор няма генерален спонсор, има вероятност дори да се откаже от участието си в първенството.

 

“Поводът да се съберем е състоянието и бъдещето на баскетболен клуб Черно море Тича – на мъжкия клуб и на детско-юношеската школа. Този клуб е емблема на града и не може с лека ръка да бъде затрит. Всеки град в България би се гордял с една такава институция, спокойно мога да го нарека институция този клуб, като Черно море. С детско-юношеска школа, която в последните пет години е четири пъти №1 в България, с мъжки отбор, който през годините прослави не само града, но и страната на международната сцена. В момента финансовото ни състояние не е цветущо. Все още нямаме официален спонсор. Имаме обещанието на кмета на община Варна г-н Портних тези неща да се случат до следващата седмица. Ако ние нямаме спонсор този месец декември, не виждам как клубът може да оцелее и има вариант и да напуснем първенството. На този етап нещата не стоят толкова драматично, но тази опция е реална и съществува”, каза той.

 

“По отношение на школата – там продължаваме на всички фронтове, както досега. Тя също изисква много средства – първо, защото е най-голямата в България, второ защото ние сме най-отдалечени от всяка една дестинация и разходите по транспорт, по всиччки организациите на мачове са финансово много високи. Има и един много сериозен проблем – залата, в която тренират децата. Миналата година падаха парчета от тавана и даже имаше реален риск да бъде наранено някое от трениращите деца. Не е нормално най-добрата школа у нас да тренира в такива условия”, заяви още д-р Ганчев.

 

__________________

 

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

Следвайте BGbasket.com в Twitter

 

Следвайте BGbasket.com в Instagram

Последни новини
Гледайте на живо днешните мачове в НБЛ
Клей Томпсън изгледа мач на Борислава Христова
Антон Диков: Победи за Левски и Рилски в дербитата на кръга
Страхотен Везенков с личен рекорд в Евролигата, вкара 18 за четвърт
Рилски спортист привлече шампион в G лигата на НБА
Бомба! Черно море Тича взе Божидар Аврамов
Латвия обяви разширен състав за гостуването на България
Баскетболист на Балкан ще играе за Шумен
Националният на България остава в Ботевград
Борислава Христова за BGbasket.com: Не играя само за себе си, но и за името на България