Петър Георгиев: Крайно време е и ние да спечелим титлата


Петър Георгиев: Крайно време е и ние да спечелим титлата(сн. LAP.bg)
22-09-2019 19:09 | BGbasket.com

Президентът на Рилски спортист Петър Георгиев се надява, че скоро и неговият тим ще спечели шампионската титла на България по примера на Балкан през изминалия сезон. Той обаче призна, че не е поставял конкретно тази цел пред отбора.

 

„Никога не поставям цели, макар че всяка година искам да сме по-добре от миналата. Крайно време е и ние след толкова различни успехи, които сме имали, и това да се случи. Мисля, че Самоков и Ботевград са най-баскетболните центрове в България. Както Ботевград заслужи миналата година шампионската титла, крайно време е и при нас да се случи нещо такова. Дано стане“, заяви Георгиев пред БНТ.

 

Относно селекцията на отбора той сподели: „Не е добре за българския баскетбол, че всяка година се опитваме да правим нови отбори. Навсякъде е така, като гледам. Ние не правим изключение. Баскетболът е колективна игра. Много е трудно да събереш петима играчи, може и да са най-добрите, и да искаш изведнъж да станат отбор.  Все пак мисля, че тази година селекцията ни е по-добра от миналата.“

 

„Казал съм на Йордан Бозов, че може да играе в Рилски спортист, докогато иска и може. Той е емблемата, не само на Рилски спортист, а и на българския баскетбол. Той е уникат. Цяло лято тренира, може би най-много от всички в нашия отбор, въпреки тежката контузия“, каза още Георгиев.


Президентът на Рилски спортист не скри разочарованието си, че залата в Самоков не е пълна по време на приятелския турнир, който клубът организира през този уикенд.

 

„Моята най-голяма болка е, че тази хубава зала не може да се напълни, след като правим такива мероприятия, докарваме такива отбори, имаме успехи. Нямам обяснение какво се случва в този град. Дали само при нас е така или и в другите градове, не знам. Това би било най-голямата награда за мен – залата да бъде пълна, като играе Рилски спортист. Не виждам какво друго мога да направя. Днес например нямаше вход. Да докараш ПАОК от Гърция и в залата да има 500-600 човека, според мен е обида, не само към мене, а и към баскетбола и града. Мисленето на хората трябва да се промени, а това става най-бавно“, завърши той.

 

__________________

 

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

Следвайте BGbasket.com в Twitter

 

Следвайте BGbasket.com в Instagram

Последни новини
Божидар Аврамов: Искам да защитим титлата, за да накараме хората да се гордеят
Михайло Секулович няма да се оперира този сезон
Йовица Арсич: Опитваме се още да подсилим състава
Берое Стара Загора се класира за Финалната четворка в Адриатическата лига
Спартак с остра реакция към Балкан заради Денислав Вутев
Монтана 2003 не успя да вкара 50 и загуби последното гостуване от редовния сезон
Обрат: Ники Стоянов акостира в Стара Загора, вместо във Варна
Балкан привлече Денислав Вутев
Силвия Пеева поема 14-годишните момичета
Барчовски: С три победи трябва да сме на Европейско, готвя програма за подрастващите