Кирил Петров: Когато не си играл истински мачове, няма как да се получи

Кирил Петров: Когато не си играл истински мачове, няма как да се получи


Кирил Петров: Когато не си играл истински мачове, няма как да се получи(сн: Тони Тончев, BGbasket.com)
18-05-2019 20:07 | Мария Мицова

Старши треньорът на юношеския тим на Черно море Тича Кирил Петров бе разочарован, след като отборът му загуби не успя да спечели титлата в първенството. „Моряците“ отстъпиха на БУБА във финала, а пред BGbasket.com наставникът обясни и каква е причината за това.

 

„Не играхме нашата игра. Бяхме извън ритъм. Нямахме концентрация. Може би и умората си каза думата, заряда на двубоя и пълната зала. Може би проблемът е, че в нашата група имахме много лесни мачове през цялата година и накрая, когато дойдем, до тези на истината, няма как да се получи. Трябваше да имаме истински мачове, а ние нямахме. Когато биеш в една група всички по 100 точки, просто не си играл мачовете на истината“, заяви Петров.

 

През този сезон много от момчетата в състава на Черно море Тича се състезаваха и за мъжкия тим в НБЛ. „Това е някаква светлина в тунела, но те имат второстепенна роля в мъжкия отбор. Там винаги са свикнали батковците да измъкват ситуациите, а не те. Това е другият проблем. Трябваше да играем в А група – мъже, а ние не го направихме. Може би това е най-голямата ни грешка. Там всеки щеше да има роля и да носи някаква отговорност. Като се криеш при батковците, знаеш, че влизаш второстепенна роля, ще ти подадат и ще вкараш. Не е това, което трябва да бъде според мен“, категоричен бе наставникът.

 

Някои от основните играчи в състава на „моряците“ през тази година са върхов набор и това бе последното им участие в шампионати при подрастващите. „Вече не са юноши. Трябва да се борят да получат вече предложение от мъжкия отбор, може би. Клубът работи върху тяхната насока“, каза още Петров.

 

На въпрос дали ги вижда в мъжките отбори, той отговори положително.

__________________

 

Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

Следвайте BGbasket.com в Twitter

 

Следвайте BGbasket.com в Instagram

Последни новини