Словесни престрелки между Монтана и Берое преди решителния мач


Словесни престрелки между Монтана и Берое преди решителния мач(сн. Иван Иванов, БК Берое Стара Загора)
24-04-2019 13:17 | BGbasket.com

Дни преди решителния пети мач за титлата в женското първенство между Монтана 2003 и Берое Стара Загора, напрежението между двата клуба расте. Отборите използваха социалните мрежи, за да си отправят взаимни обвинения преди важния сблъсък.

 

Няколко часа след четвъртия мач в Стара Загора, спечелен от Берое, съперникът му подхвана темата за броя на чужденките в Адриатическата лига. Надпреварата завърши преди месец с титла за Берое, а от Монтана 2003 попитаха как се е стигнало до картотекирането на четвърта чуждестранна баскетболистка в отбора от Стара Загора.

 

Публикуваме написаното от Монтана 2003 на официалната страница на тима във Фейсбук без редакторска намеса, както и снимката, която клубът разпространи от Наредбата:

 

„С тази публикация за пореден път се доказва "Големият интерес" на БФБ да развива женския баскетбол.....С нарушаване на наредбата бе позволено на отбора на Берое Стара Загора да картотекира четвърта чужденка за европейските клубни турнири вместо нейното място да бъде заето от българска състезателка.....Как е допуснато това нещо? ФИБА запозната ли е с този случай?

 

Още по-голям беше интересът на родната ни федерация към финалната серия при жените....Президентът на Федерацията липсваше и на четирите изиграни мача досега....Днес можеше да се реши кой ще стане шампион и нямаше да има възможност да награди момичетата от двата отбора, които за целия изигран сезон заслужват уважението му поне за това...“.

 

Берое Стара Загора също използва официалния си профил в социалната мрежа, но за да отправи обръщение към феновете си. От клуба обърнаха внимание и на коментар, който бе оставил фен на Монтана 2003 в страницата на BGbasket.com след четвъртия мач от серията.

 

Предлагаме ви първо мнението на привърженика на шампионките Иван Русимов.

 

 

Ето и отговора на Берое Стара Загора, при който също няма редакторска намеса:

 

"Скъпи беройци,


уважаеми фенове на баскетболна игра,


Нямахме намерение да се включваме по какъвто и да е начин в играта на нерви, която от БК "Монтана 2003" започнаха още в началото на финалната серия и която намери своя връх в мач N4 в Стара Загора в понеделник. В часовете след въпросния двубой обаче станахме свидетели на поредица от инсинуации, внушения, манипулации и неистини от страна на техни представители и "фенове", след които няма как да останем безучастни. В официалната страница на въпросния отбор в социалните мрежи дори се появи пост, в който се казва, че феновете от град Монтана трябвало да отговорят подобаващо на "безумията и отвратителното поведението на домакините от Стара Загора във всяко едно отношение".

 

Питаме по какъв начин, уважаеми фенове на БК "Монтана 2003", освен че отборът Ви загуби, се почувствахте засегнати от когото и да е било в Стара Загора? Нима някой Ви попречи да подкрепяте своя любим отбор? Нима някой Ви брои на входа на залата и ограничи на някого, пропътувал стотици километри, достъпа до залата? Нима чухте обидна дума за себе си или за състезателка на БК "Монтана 2003" от когото и да е залата, че да се налага днес да четем постове от самозабравили се привърженици на отбора Ви, че беройските баскетболистки щели да попадат в АДА и да горят там и че не ясно дали изобщо щели да си тръгнат от град Монтана?


На всички е ясно, че напрежение в 4тия мач имаше. За нас то тръгна като провокация от старши треньора на отбора от град Монтана, който на няколко пъти, абсолютно против правилата и нормите тръгна да търси сметка от съдийската маса и размахваше заплашително пръсти към група фенове на Берое, чиято реакция спрямо него, признаваме, също не беше в духа на феърплея.


С днешните призиви на хора от град Монтана изглежда, че победата и титлата за нашия съперник са с цената на всичко, но все пак се надяваме, че шампионът в петия мач ще се реши изцяло със спортни средства. Да не забравяме, че това е просто игра, а не е война. Надяваме се, че двубоят в петък, на който най-сетне е редно да присъстват и ръководителите на БФБ, ще се превърне в баскетболен празник и по-добрият отбор ще триумфира, а победеният ще демонстрира нужното уважение към своя опонент."

__________________

 

Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

Следвайте BGbasket.com в Twitter

 

Следвайте BGbasket.com в Instagram

Последни новини
Фамозна тройка със сирената на Евробаскет U20 в Дивизия А (видео)
Сензация - дадоха група от Евробаскет 2021 на Грузия, финалите - в Германия
Отлична победа над Латвия за девойките на България U20
Празник в лагера на момчетата U16
Стабилизираха Кузмич, но остава в кома
Младежите окупираха и индивидуалната статистика на европейското
3 от 3 за юношите в Скопие
България U20 вече вижда четвъртфиналите
Николай Вангелов се разбра с Балкан
Девойките U18 на крачка от героичен обрат, но завършиха на 18-о място